Uuden työn Kaiku-palkinto kilpailu: Tiedon säilömisestä tiedon jakamiseen

Muuta maailmaa tai mene kotiin. Jakaminen on välittämistä. Nämä työpisteeltä löytyvät mietelauseet kertovat, mistä Tapani Järveläisen työpäivät pitkälti koostuvat.

Järveläinen sanoo, ettei ajatellut osallistuvansa mihinkään kisaan, kun tuli lähettäneeksi ajatuksiaan Uuden työn Kaiku-palkinto -osoitteeseen. Tapansa mukaan hän pikemminkin halusi jakaa kokemuksiaan siltä varalta, että joku muu pystyisi niitä ehkä hyödyntämään.

”Parhaassa tapauksessa kaikki voittavat”, Maanmittauslaitoksella työskentelevä ICT-tukipalvelupäällikkö hymyilee.

Mitä minä voisin tehdä?

Vuonna 2016 Tapani lanseerasi työyhteisössään ajatuksen julkisesta päiväkirjasta, joka löytyisi viraston intranetistä. Ajatus sai alkunsa kysymyksestä: Mitä minä voin tehdä jakaakseni tietoa muille sen sijaan, että säilön sitä omalla kovalevylläni?

Lähdin tutkimaan, miten esityksistä voisi tehdä tehokkaampia ja päädyin siihen, että niiden pitäisi olla lyhyitä, visuaalisia ja mielellään animoituja.

Lähtökohtana oli havainto siitä, että monet koulutukset pidetään powerpoint-sulkeisina. Esitykset ovat usein kovin pitkiä ja täynnä tekstiä. Niitä ei yleensä jaeta ennakkoon eikä niitä jälkikäteenkään käsitellä. Näin vaikuttavuus oppimisen ja tietojen löydettävyyden näkökulmasta on heikko.

Tapani Järveläinen pyrkii laajentamaan työympäristöään virastonsa ulkopuolelle sosiaalisen median kautta. ”Tämä on julkishallinnossa toistaiseksi erittäin heikosti käytetty resurssi.”

Kuivakkaasta mehukkaaksi

Tapani lähti myös laskemaan, mikä on UKPH eli unettavan koulutuspäivän hinta. Jos lähtökohtaisesti ja tyypillisesti koulutuksessa olisi 50 kuulijaa ja 10 puhujaa, pelkät palkkakustannukset olisivat laskelmien mukaan reilut 20 000 euroa. Kannattaa siis miettiä esitysten sisältöä.

Viime vuonna Tapani piti julkista blogityyppistä oppimispäiväkirjaa viraston intranetissä aiheenaan ”Vaikuttava esitys”. Hän käsitteli aihetta monelta kantilta. Esimerkiksi: Miten luon vaikuttavan esityksen? Tai miten opin nopeasti hallitsemaan uuden laitteen tai ohjelmiston? Klikkauksia tuli paljon, joten blogia seurattiin ahkerasti.

Pioneerin työ on kannustavaa, mutta samalla haastavaa, koska asiat etenevät käytännön tasolla tavattoman hitaasti.

Hankkeen seurauksena syntyi viraston viestintä- ja koulutustiimin kanssa yhdessä suunniteltu koulutustilaisuus esitysten laatijoille. ”Kuivakkaasta mehukkaaksi” -koulutuksen veti kouluttaja Outi Lammi.

Virkistä aivoja, kerrytä ideoita

Tapani on taustaltaan mm. luovuuskouluttaja, joten ei ihme, jos ideoita lentää. Mies jakaisi mielellään ajatuksia  siitäkin, miten omaa työpäivää voisi tehdä vaikuttavammaksi – ymmärtäen sen, että yksi sopii yhdelle, toinen toiselle.

”Itse tulen töihin puoli kahdeksaksi, jolloin pystyn tekemään pois alta rutiinityöt ja suunnittelemaan päivää. Jos iltapäivä on rauhallinen, pidän ajoittain päiviä, jolloin vetäydyn iltapäiväksi kotiin työskentelemään.”

Teen tätä satunnaisuuden sijaan säännöllisesti, jolloin se ikään kuin saa ansaitsemansa huomion.

”Kotimatkani kestää puolisen tuntia, jona aikana annan ajatusten virrata ja harhailla. Samalla valmistaudun mielessäni iltapäivän tehtävään. Olen huomannut, että irrottautuminen työpöydän äärestä antaa mahdollisuuden virkistää aivoja ja kerryttää ideoita korvan taakse.”

Voimalauseita ja inspiraatioseiniä

Niin paljon kuin Tapani arvostaakin rajojen rikkomista ja uusien asioiden kokeilemista, yhtä mielellään hän pienimuotoisesti kannustaa sisustamaan oman työpisteensä.

”Työpöytäni edessä on inspiraatioseinä eli sermi, johon olen kiinnittänyt A4-värikuvia itselleni tärkeistä paikoista ja ihmisistä sekä visualisointeja, jotka muistuttavat miettimään asioita.”

Näin seinällä näkyvä oma maailmani yhdistyy tietokoneen näytön kautta koko maailmaan.

”Jos omaa työpistettä ei ole, oman tilan voi kuitenkin tehdä viihtyisäksi monin tavoin. Inspiroivat kuvat ja viestit voivat olla myös läppärillä. Itse tykkään edelleen monistepinoistani, mutta kun niistä on aika luopua, niin eiköhän sekin onnistu.”

Ajattelemisen aihetta

Tapani Järveläisen työpisteellä katse osuu kahteen viestiin:

  • Change the world or go home.
  • Sharing is caring.

Teksti: Sari Okko | Kuvat: Soile Kallio